18 februari

Müsli, hemmagjord müsli. Jag behöver inte säga något annat. Jag är helt såld på den och längtar alltid till nästa morgon då jag får äta den till frukost.

DO IT! Gör en riktigt god frukost med fil, tinade bär, skivad banan, kanel, och den utsökta müslin så kan det inte bli annat än en bra dag!

Det fina med hemmagjort är att du givetvis kan blanda i lite vad som helst, men här är i alla fall vad jag tillsatte i min müsli om ni känner för den;

ca 200 grader. Torka i ugnen tills det är torrt och har fått en fin brun yta.

2 dl fiberhavregryn
2 dl sesamfrön
2 dl dinkelpuffar
2 dl solrosfrön
2 dl kokosflingor
1 dl riven kokos
2-3 dl hackade nötter. (Hasselnötter, cashew)
russin efter behag
 
Blanda ihop allting i en skål.

Blanda sedan 1 dl kokosolja (eller smält kokosfett från Hälsokosten i en kastrull), tillsätt rikligt med kanel, honung och 1-2 dl vatten i en annan skål. Blanda sedan ner detta i müsli-mixen. Knåda med händerna så att du ser att allting blir blött. Eventuellt måste du tillsätta lite till vatten eller kokosolja. Bred ut över en plåt med bakplåtspapper och swosch in i ungen. YAMMI!

 


Kommentarer
MammaMu

Men det där vill jag smaka när jag kommer till er!

Svar: Du är varmt välkommen att smaka mammi :* Vi ska laga så mkt god mat när du/ni kommer :)
Maia.

2013-02-21 @ 20:14:48


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Maia Nyström -

En rak vänsterkrok från höger

RSS 2.0